בעולמות הקבלה ובתורת המעמקים (היונגיאנית) הַחֲלימה מייצגת מרחב מקודש. בחלומות ישנם מפתחות לריפוי אישי וקולקטיבי, ושם נולדת היכולת לחזות חזיונות ולהגיע לנבואה. בכל חלום טמון זרע של תקווה על אודות העתיד, ויש בו כלים להשראת שכינה. חלומות עשויים להציע פתרונות יצירתיים להתמודדות עם אתגרי הזמן, בייחוד בזמנים של קושי ומשבר כמו ימינו אנו.
00:15-23:00
על חלומות וחזיונות של מקובלים: ד״ר רות קרא איוונוב קניאל וד״ר ביטי רואי
בשלב הראשון נעסוק בחלומות קבליים וחסידיים שהועלו לכתב החל במאה ה־13 ועד למאה ה־18 לספירה. נתמקד הן בסמלים מיסטיים והן בהיבט האישי והביוגרפי של מקובלים שביקשו לתעד את עולמם האישי, ובאמצעות ה"עבודה הלילית" והריטואליזציה של הַחֲלימה להגיע להתעלות ולדבקות. נדון בחלומות המעוגנים בגוף, בקשר עם המתים, ובשיחה המתמשכת בין שמיים וארץ, כהמשך להתגלות בסיני.
2:00-00:30
מעגל חלימה: ד״ר רות קרא איוונוב קניאל וד״ר סנדרה ולאברג
לאחר הלימוד העיוני, נתחבר להיבטים ויזואליים וחווייתיים של חזיונות וחלומות קבליים. נתמקד בחלום בהקיץ של רבי יצחק דמן עכו, בן המאה ה־13 לספירה, שתיאר את מעמד מתן תורה כאותיות מעופפות באוויר. במעגל החלימה הזה נתחבר גם אנחנו לחזון של מתן תורה ולפוטנציאל הנבואי שבו. באמצעות תרגול מדיטציה מודרכת וצירופי אותיות, נשוטט בחלימה קולקטיבית ואישית. נתבונן בקשר בין מתן תורה כמעמד ארכיטיפי ולבין התגלות אישית ו"יכולת לחלום".