בית אבי חי, כגוף של יצירה ותרבות יהודית ישראלית, שואף ליצור חיבורים המביאים אל תוך עולם החינוך הפורמלי תוכן יהודי ישראלי חוויתי, המחובר לזהות האישית של כל איש ואשת חינוך.
להלן מוצעות סדנאות שונות העוסקות בתכנים הקשורים בתרבות היהודית והישראלית ובמעגל השנה העברי. כולן בנויות על חוויה הקשורה ביצירה מתוך לימוד, חוויה שאותה יעברו המורים והמורות בעצמם. מתוך חוויה זו הם יקבלו כלים להעשרה ולגיוון דרכי ההוראה בכיתה. את הסדנאות יעבירו מיטב האמנים, האמניות, המנחים והמנחות בתחום.
פירוט הסדנאות
סטוריטלינג: הסיפור הוא כלי עבודה אפקטיבי מאוד. בסדנה נמצא ונזהה מה בביוגרפיה הפרטית ובזהות שלי יכול להפוך לסיפור ונייצר סיפור אישי מפעיל. את הסיפור ננסה לחבר לעכשוויות היהודית הישראלית.
ספוקן וורד: נגיעה בסוגיות אישיות וחברתיות דרך כלי הכתיבה והשירה המדוברת.
סדנת תאטרון: כלי התאטרון מאפשר לנו לגשת לסוגיות מהתמודדויות היומיום בבית הספר, אל קונפליקטים, שאלות ונושאים הדורשים בירור ולפרק אותם בדרך נעימה, מחברת ומאפשרת.
סדנת כתיבה: בסדנת כתיבה נבקש לקחת טקסטים יהודיים ישראליים ודרכם ליצור יצירות חדשות של המשתתפים המשלבות בין היומיום לתפקיד המורה ובין הבסיס לחדשנות.
סדנת וויס אובר (קולנוע): ה'וויס אובר' (Voice over) הוא כלי נפוץ בקולנוע, שמאפשר כניסה לתוך דמות אחרת. אפשר להעתיק כלי זה לשימוש בכיתה כמעט בכל שיעור, והוא מאפשר נגיעה בתכנים שונים העוסקים בזהות מנקודת מבט אישית וייחודית.
סדנת פיוט: סדנה החושפת את עולם הפיוט בפני המשתתפים, מחברת אותם אל עולמות התוכן של הפייטנים, ובוחנת כיצד אפשר לחבר את הפיוט אל חיינו כיום.
סדנת לימוד וכלי הנחיה: סדנה הנוגעת במקום האישי שהמורה מביא עימו אל המרחב הכיתתי במפגש עם התלמידים, דרך שימוש בכלים מעולם ההנחיה, ודרך לימוד טקסטים מארון הספרים היהודי הישראלי.
זהות יהודית ישראלית בקולנוע: הבאת סוגיות העולות מתוך סרטי קולנוע אל תוך שיח על זהות בהקשרים יהודיים-ישראליים.
'פנים יום זיכרון': עיצוב הזיכרון בחברה הישראלית, כמו גם עיסוק בסוגיית ההנצחה דווקא מתוך מדיום האנימציה.
מידע כללי:
• כל הסדנאות יכולות להתקיים באופן פרונטלי או ב"זום".
• אפשר לבנות השתלמות מודולרית שמשתמשת במגוון כלים או בכלי אחד ספציפי.
• אפשר לבנות ולהציע תכנים נוספים בהתאם לביקוש.
לפרטים נוספים צרו קשר עם עטרה בן אבו, רכזת התחום.
דוא"ל: atarab@avichai.org.il