פרק זה מוקדש לל"ג בעומר. שהרה בלאו משוחחת עם עופרי שגב, אור ברעם ואביה קירשנבוים, על הסיבות, המנהגים, והטעמים לחג ולספירת העומר בכלל.
ז'אנר: תוכנית אירוח | ישראל 2007 | 31 דקות | בימוי: מקסים סטולביב | הפקה: אולפני מימד
תקציר :
הסופרת והעיתונאית שׂהרה בלאו משוחחת עם שלושה ילדים (מתוך חמישה המתחלפים ביניהם) ועם אורחים נוספים על פרשת השבוע, ודנה עמם בנושאים הקשורים לעולמם. בתכנית כמה מדורים: פתיחה והיכרות עם הפרשה על ידי אורח מתחלף; שיחה ודיון של המנחה והילדים בנושאים העולים מהפרשה; משאל רחוב בנושא הקשור לפרשה; שאלות "נכון-לא נכון" המופנות לילדים; ולסיום, שיר לשבת.
הילדים הם לב התכנית. מדובר בילדים פיקחים, דעתנים ושנונים המתבטאים בבהירות ומעניקים מבט רענן על הפרשה הלקוח מעולמם האישי. התכנית פונה לילדים ולמבוגרים מהציבור החילוני והדתי כאחד, שכן הדיון נשען על פי רוב על פשט הכתוב, ואף האורחים הם אנשי רוח, דת ותרבות בעלי השקפות ואמונות שונות.
פרק זה מוקדש לל"ג בעומר. שהרה בלאו משוחחת עם עופרי שגב, אור ברעם ואביה קירשנבוים, על הסיבות, המנהגים, והטעמים לחג ולספירת העומר בכלל.
התכנית נפתחת בקשר שבין חתונות, מגפה, קרשים ומדורה. מבקר הספרות ליאור אלפרוביץ מסביר מהי ספירת העומר, לזכר מה נחגג ל"ג בעומר וכיצד מקיימים אותם. ל"ג בעומר הוא היום שבו נפסקה המגפה שהרגה את אלפי תלמידיו של רבי עקיבא שהיו מזלזלים זה בכבודו של זה. בלאו מתלבטת עם הילדים האם זהו לא עונש חמור מדי על זלזול בחברים, והילדים מספרים מהו כיבוד חברים בעיניהם. בשיחה על דיני האבלות של ספירת העומר מודגש במיוחד המנהג שלא לשמוע מוזיקה.
מנהג אבלות נוסף הוא שאסור להתחתן בספירת העומר, מלבד בל"ג בעומר. בלאו בודקת מה יחסם של הילדים לנושא החתונות - האם הם רוצים להתחתן? מתי הם רוצים להתחתן? והאם לדעתם חתונה היא בכלל נושא המעסיק אותם?. השיחה מתפתחת לנושא של הפרדה בין בנים ובנות בבתי הספר הדתיים. הדעות השונות של הילדים בשאלה מדוע מתחתנים משקפות את הבדלי הרקע ביניהם.
לסיום מתארח בתכנית ישי לפידות ומשוחח עמם על מנהג העלייה לקברי צדיקים בל"ג בעומר, כגון ההילולה בקברו של ר' שמעון בר יוחאי במירון. הילדים תוהים מדוע יש לאנשים צורך לבקש בקשות ממי שמת, והאם הוא בכלל יכול לעזור, וכן האם הליכה לצדיק חי מועילה. הם משווים בין אדם ההולך לצדיק לבין ילד הרוצה לפגוש דמות אהובה עליו, ומסכמים שלפעמים טוב לשמוע מילה טובה ממישהו שמעריכים אותו.